Gollum's Riddle Challenge 2000
The Riddles
Official Rules | The Prizes | The Riddles | The Winners

Congratulations to our winners!

First Place - Brendan Ritchie

Second Place - Darren Brian

Third Place - Johnathan Hurshman

Riddle Answers:

  1. Walk on the living, they don't even mumble. Walk on the dead, they mutter and grumble. (answer: leaves)
  2. I am on three legs when I rest and one when I work. (answer: wheelbarrow)
  3. I am used to bat with, yet I never get a hit. I am near a ball, yet it is never thrown. (answer: eyelashes)
  4. I can be short and sometimes hot. When displayed, I rarely impress. (answer: temper)
  5. I don't have eyes, but once I did see. Once I had thoughts, but now I'm white and empty. (answer: skull)
  6. Buckets, barrels, baskets, cans. What must you fill with empty hands? (answer: gloves)
  7. I am sometimes strong and sometimes weak, but I am nobody's fool. For there is no language that I can't speak, though I never went to school. (answer: echo)
  8. You throw away the outside and cook the inside. Then you eat the outside and throw away the inside. (answer: ear of corn)
  9. You use a knife to slice my head and weep beside me when I am dead. (answer: onion)
  10. I went into the woods and got it. I sat down to seek it. I brought it home with me because I couldn't find it. (answer: a splinter)

home | contact us | back to top | site map | search | join list

This site is maintained and updated by fans of The Lord of the Rings. We in no way claim the artwork displayed to be our own. Copyrights and trademarks for the books, films, and related properties mentioned herein are held by their respective owners and are used solely for promotional purposes of said properties. Design and original photography however are copyright © 2000 TheOneRing.net ™. Unique Design by DesignHeroes.com